Adrian 5 years DIY Holidays KINDERGARTENER PRESCHOOLER SENSORIAL ๐Ÿ–๏ธ๐Ÿ‘€๐Ÿ‘‚๐Ÿ‘…๐Ÿ‘ƒ TODDLER

Thanksgiving Turkey Color-Match DIY

DIY-Turkey-Pom-Pom-Color-Sort

Thanksgiving Turkey color-match DIY is an amazing fine-motor activity to learn colors and practice pom poms posting. FREE feather template.

As Thanksgiving is rapidly approaching, we are crafting and creating during this fun Turkey Season. With this super easy Thanksgiving Turkey Color-Match DIY, your child will be learning colors and strengthening small muscles of the hand during a fun sensory play. Most importantly, for this PomPom Fine-Motor Turkey DIY, you will be using items around the house, so no specialized materials are required. Besides, it is a fun and colorful craft that will last you years and can grow with your child! Gobble – gobble!

YOU’LL NEED for this Thanksgiving Turkey Color-Match DIY:

HOW to present this PomPom Fine-Motor Turkey DIY:

There are a few ways you can present this Turkey DIY depending on your child’s age. First, little ones (1 Y+) will enjoy posting pom poms into the bottle (no tongs are needed at this age). With color recognition, a child becomes aware of different colors at around 12 months, and the developmental milestone to learn to identify colors emerges from age 12 to 18 months. Thereafter, at around 2.5 – 3 years old, a child learns to name different colors. So, at that age, you can either name the color and offer a child to post that color pom pom into the bottle. Alternatively, you can invite your toddler or preschooler to name the color and post it accordingly. Also, at about 3 – 4 years old, your child might have enough fine motor control to use tongs instead of fingers. Thus, besides learning colors, this DIY is also an awesome activity to strengthen small muscles of the hand!

DIY-Turkey-Pom-Pom-Color-Sort
DIY-Turkey-Pom-Pom-Color-Sort

Moreover, this Thanksgiving Turkey Color-Match DIY helps develop other skills, such as hand-eye coordination, bilateral control (e.i. when holding a bottle with one hand and dropping a pom pom with the other), dexterity and more!

Please, always supervise your child.

I hope you enjoyed this PomPom Fine-Motor Turkey DIY! You can see it on Instagram HERE.

Want more Thanksgiving Crafts for Kids and Thankful DIY Turkey crafts?

See HERE our Thanksgiving Crafts and DIYs roundup.

Fun-Easy-Thanksgiving-Kids-Crafts
Find us on Pinterest โ™ก
โ™ก Enriching the Mind one Heart at a time โ™ก

FIND US on Instagram โ™ก Facebook โ™ก Pinterest โ™ก

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Thanksgiving Crafts for Kids | Montessori From The Heart November 25, 2019 at 3:00 pm

  […] HERE […]

 • Reply 20+ Turkey Crafts for Thanksgiving - Red Ted Art November 27, 2019 at 11:37 am

  […] Pom Pom Color Match Turkeys – by Montessori from the Heart […]

 • CHAT WITH ANYA

  Sharing is Caring

  Help spread the word. You're awesome for doing it!

  error: Alert: Content is protected !!