Adrian 5 years PRESCHOOLER SENSORIAL ๐Ÿ–๏ธ๐Ÿ‘€๐Ÿ‘‚๐Ÿ‘…๐Ÿ‘ƒ Sensory Play Tray TODDLER ZOOLOGY ๐Ÿ˜ ๐Ÿ  ๐Ÿ•Š๏ธ๐Ÿž ๐Ÿข

Black Bean SafariLtd Insects Sensory Play

Insects-TOOBs-Black-Bean-Kmart-Play-Tray

Black bean bugs and insects play tray is a fun hands-on small world sensory play for toddlers, preschoolers, and kindergarteners.

Sensory play trays are an amazing way to expose your little one to themed unit studies. While most adults do not share a deep affection for bugs, children, on the other hand, can spend hours in a backyard flipping over rocks. Do not be surprised to see your little explorer inspecting blades of grass in search of the coolest caterpillars and tiny crawlers. True, insects are amazing creatures, however, it might be best to leave the real ones outdoors and rather study the realistic models! Besides, by playing with this black bean SafariLtd insects play tray, children can learn anthropology through fun hands-on imaginative play. And in the process, with the help of these meticulously detailed and accurate colorful insects models, little explorers also develop dexterity and fine motor skills!

WHAT You’ll need for this Black Bean SafariLtd Insects play tray:

 • a tray to contain everything
 • Insects TOOB – the set includes 14 insects, including a caterpillar, dragonfly, centipede, grasshopper, housefly, ladybug, spider, honeybee, cockroach, scorpion, praying mantis, ant, and 2 butterflies.
 • dry black beans
 • moss, bark, or twigs you find during nature walks
SafariLtd-Insects-TOOBs-Black-Bean-Kmart-Play-Tray
Safari Ltd-Insects-TOOBs-Black-Bean-Kmart-Play-Tray

HOW TO make this sensory play tray:

There are so many ways you can present this Black Bean SafariLtd Insects play tray. For example, toddlers might enjoy burring or hiding insects in black beans. Also, you can play a game: “Which insect is missing?” A lot of times, little ones through their imagination would engage in a creative pretend play with little or no adult help and all you have to do is to simply observe! (Make sure nothing goes into their mouth as beans can be a choking hazard!)

Preschooler’s curiosity, on the other hand, might lead to questions such as the names of insects, their habitat, diet and so forth. You can explain that without little creatures our entire ecosystem would shut down. Animals such as fish, bats, and amphibians would have nothing to eat; rivers and lakes would be overrun with algae, and flowers would remain unpollinated. So, offer your little entomologist a bug loupe to explore creepy crawlers up close! Besides, when we teach our children about insects, they learn about nature in general since everything in our world is interconnected!

Safari Ltd Toys That Teach:

With the highest regard, this Black Bean SafariLtd Insects Play Tray is a sponsored post with Safari Ltd. I am so excited to collaborate with this amazing team that brings Toys That Teach to our children. All opinions are my own and from the heart. You can read more about Safari Ltd โ€™s mission of “educating children about the importance of nature and its conservation through the joy of play” here.

Thus, to prepare your sensory play tray invitations, purchase Toys That Teach NOW and get 20% OFF your ENTIRE ORDER! By doing so, YOU are setting multidimensional real-life invitations to PLAY RIGHT NOW which will affect the long-term cognitive, social and physical development of your child!

Want more?

Frozen-SafariLtd-Dinosaur-Eggs-Sensory-Play
For more SafariLtd TOOBs play ideas, see here Frozen Dinosaur Eggs Sensory Play
Gelatin-SafariLtd-Bugs-Sensory-Kmart-Tray
Also, see here Gelatin SafariLtd Bugs Sensory Kmart Tray (see on Instagram here)

Kindergarten Readiness:

And, please, do not worry about “kindergarten readiness” and whether your child can read or count till 100! Our preschoolers are NOT in kindergarten yet! So, “Let Them Be Little” and let them PLAY with Toys That Teach! Let them explore, manipulate and learn on their own terms now. So, please, stop googling โ€œkindergarten readinessโ€ and set multidimensional sensorial invitations to play so that your child can LEARN through The Power Of Play! There has been an abundance of research around PLAY and its positive effects on early childhood development. This research shows a strong link between creative play and language, physical, cognitive, and social development. Toddlers engage in pretend play when they imitate the actions and events they have experienced in their family life. Then, at four and five-year-olds, they engage more and more in PLAY activities that expand their knowledge of the world around them, develop their motor skills, and stimulate social development! And all that from PLAY!!!

Please, always supervise your children.

Follow Us on Pinterest

โ™ก Enriching the Mind one Heart at a time โ™ก

For more ideas, find us on Instagram, Facebook, and Pinterest.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Frozen Dinosaur Egg Sensory Play | Montessori From The Heart June 6, 2019 at 11:05 am

  […] its conservation through the joy of play” here. For more Safari Ltd TOOBs play ideas, see here Insects Black Bean Kmart Play […]

 • Reply Safari LTD Toobs and Why We Love Them! – Twintastic Journey July 17, 2019 at 2:40 pm

  […] Photo Credit: Montessori From the Heart […]

 • Reply Montessori SafariLTD Australian Animals | Montessori From The Heart September 20, 2019 at 11:11 am

  […] SafariLTD Australian Animals Small World invitations, see HERE Bee Lifecycle Sensory Bin. Also, see HERE Black Bean Sensory […]

 • Reply BiOBUDDi Lagoon SLIME Recipe | Montessori From The Heart October 1, 2019 at 12:49 pm

  […] Australian Animals Small World invitations. Also, see HERE Bee Lifecycle Sensory Bin. Lastly, see HERE Insects Black Bean Sensory […]

 • Reply BiOBUDDi Monster Eyes Counting | Montessori From The Heart October 31, 2019 at 2:03 am

  […] see HERE Bee Lifecycle Sensory Bin, and HERE Insects Black Bean Sensory […]

 • Reply Mini Mundo de Praia + 5 idรฉias - Nikoly July 8, 2020 at 1:12 pm

  […] Mini Mundo de Insetos por Montessori from the Heart […]

 • CHAT WITH ANYA

  Sharing is Caring

  Help spread the word. You're awesome for doing it!

  error: Alert: Content is protected !!